T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Slogan ve Afiş Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

'Bağımlılık Fişinizi Çekebilir ' sloganıyla tasarladığı afişle Türkiye ikincisi olan okulumuz  Grafik Bölümü öğrencisi Beyza ALKAN ödülünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ile slogan ve afiş yarışmasında ödüle layık görülen öğrencilerimizin ailelerinin katılımıyla Ankara'da "Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Slogan ve Afiş Yarışması Ödül Töreni" düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve operasyonlardan görüntülerin yer aldığı klip izletildi.

Dereceye giren ilk 3 afiş ve slogan sahiplerinin ödüllerini aldığı törende konuşma yapan İçişleri Bakanı Soylu, "Bilmenizi isterim ki Afrin´de ve Fırat Kalkanı Bölgesi´nde yapılan operasyonların terörü engellediği ve terörizmi ortadan kaldırdığı kadar aynı zamanda orada gayri kanuni üretilen, bütün insanlığı zehirleyen, kimsenin müdahale edemediği sentetik ve kimyasal uyuşturuculara yönelik de çok önemli bir darbe vuracaktır." dedi.

Öğrencilere ve ailelere 'Gözümüzü dört açalım' uyarısında bulunan Soylu, hedefin insanlık ve Anadolu medeniyetinin oluşturduğu zenginliği köreltmek olduğunu vurguladı.

Soylu, bu yıl bittiğinde Türkiye´nin uyuşturucu tacirlerine tarihinin en ağır darbelerinden birisinin vurulmuş olacağına inandığını ifade ederek yarışmada dereceye girenler ile ailelerini tebrik etti.

 Gençlerin uyuşturucu ile mücadeledeki farkındalıklarını arttırmak amacıyla düzenlenen bu tür faaliyetlerin çok faydalı olduğunu vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ise dereceye giren öğrencilere hitaben,  "Sizler yarın birer doktor, öğretmen, mühendis hatta belki de başında bulunmaktan onur duyduğum Teşkilatımın birer kahramanı olacaksınız. Sizler bu ülkenin yarını, teminatısınız. Her bir köşesi cennetten bir parça olan vatanımızın emanetini bizlerden siz devralacaksınız. Bu anlayış içerisinde çok çalışmanızı, size verilecek bu ağır yükleri layıkıyla taşıyabilmek adına kendinizi en iyi şekilde yetiştirmenizi istiyoruz. Bizler sizin için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz." dedi.

 Yarışma jürisine ve dereceye giren eser sahiplerine ödüllerinin Bakan Soylu ve Genel Müdür Altınok tarafından takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.

 Narkotik suçlarla mücadele çalışmalarının önleme faaliyetleri ile desteklenmesi, toplumun uyuşturucu ile mücadele alanında bilgilendirilmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla 2 Kasım 2017 – 8 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan Slogan Yarışmasına 428 özel ve devlet lisesinde öğrenim gören 1.706 öğrenci, toplam 3.618 eser ile 2 Kasım 2017 – 5 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılan Afiş Yarışmasına ise 277 özel ve devlet lisesinde öğrenim gören 784 öğrenci, toplam 942 eser ile katılım sağladı.

 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

13-03-201813-03-201813-03-201813-03-201813-03-201813-03-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2018 - Güncelleme: 13.02.2020 08:26 - Görüntülenme: 1145
  Beğen | 0  kişi beğendi