SIFIR ATIK TASARIM YARIŞMASI

OKULUMUZ BÜNYESİNDE YAPILACAK OLAN YARIŞMAYA TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ KATILABİLİR.

BAHÇELİEVLER AYDIN DOĞAN

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

SIFIR ATIK TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KONU: Kaynakları daha verimli kullanarak atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanarak yarına temiz bir dünya bırakmak için Sıfır Atık Hedefiyle pet şişe, kapak, ambalaj malzemeleri vb. atık malzemelerle resim, rölyef, heykel veya kolaj tasarımı yapmak.

AMAÇ: Sıfır Atık,  israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir. Sıfır Atık Tasarım Yarışması çevresel korumanın gelecek nesillere aktarılan bir gerçeklik haline gelebilmesi ve yarına daha temiz bir dünya bırakabilmek için çevre bilinci ve farkındalığı oluşturmayı amaçlamaktadır. Atıklarla yapılan tasarımlarla kaynaklarındaha verimli kullanılarak atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanarak,dönüştürme, tekrar kullanma alışkanlığı kazandırmak ve Sıfır Atık farkındalığı oluşturmak hedeflenmektedir.

KAPSAM: 2018/2019 eğitim öğretim yılında Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde öğrenim gören tüm öğrencileri kapsamaktadır.

YARIŞMANIN HEDEFLERİ:

1. 1.       Çevre bilinci ve farkındalığı oluşturmak.
  2. 2.       Sıfır Atık hedefi oluşturmak.
  3. 3.       Atıkların geri dönüştürülmesi ve tekrar kazanılmasını davranış haline getirmek.
  4. 4.       Kaynakların daha verimli kullanılarak israfın önlenmesini sağlamak.
  5. 5.       Öğrencilerin yeteneklerini sergileyebilmelerini sağlamak.

SON BAŞVURU TARİHİ: 19 Nisan 2019 Cuma günü Grafik Alanı Öğretmenlerine teslim edilecektir.

KATILIM ŞARTLARI VE ÇALIŞMA TEKNİĞİ:

Çalışmalarda teknik serbesttir. (Resim boyama teknikleri- baskı teknikleri- tekstil düzenlemeleri- doku çalışmaları vb. çeşitli kolajlar) Çalışmalarda atık malzemelerin kullanılması gerekmektedir. (Pet şişe, kapak, ambalaj malzemeleri vb.)  Çalışmalarda ölçü serbesttir. En büyük 100x100 cm olmalıdır.,  Şaseli tuval, foreks veya mukavva üzerine arkasında asma teli olacak şekilde hazırlanmış olmalıdır. Ayrıca plastik ya da karton tabaklar üzerine serbest teknikte yine atık malzemeleri kullanarak üçboyutlu yada heykel çalışması yapılabilir.

Boyutlar:  Serbest boyutta olabilir, en büyüğü 100x100 cm'lik alanda her türlü kolaj çalışması veya tabak çalışması ( atık malzemelerle yapılan üçboyutlu çalışma yada heykel)

DEĞERLENDİRME ve SEÇİCİ KURUL:

Nazlı ORTAN ÖZGÜR, Hülya GÜNEY, Hasan DURMAZ

ÖDÜLLER:

Birincilik ödülü                    : Fotoğraf Makinesi ve Kitap

İkincilik ödülü                     : 100 TL'lik Hediye Çeki Ve Kitap

Üçüncülük ödülü                : 50 TL'lik Hediye Çeki Ve Kitap

ÖDÜL TÖRENİ:

Sergileme 29 Nisan 2019 Pazartesi, Ödül töreni 30 Nisan 2019 Salı Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde yapılacaktır.

Murat KARABULUT

05-04-2019