T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Radyo Televizyon Alanı

Radyo-Televizyon; TV yapımlarının kamera önü veya arkasında çalışmak isteyen, genel kültürlü, girişken, ekip çalışmasına yatkın, organizasyon becerisi yüksek, teknik konulara meraklı ve teknolojiyi yakından takip eden,  sorumluluk sahibi gençlerin tercih edebileceği bir meslektir.

Okulumuzda Radyo Tv Alanına öğrenciler sınavlı ve sınavsız olarak iki şekilde yerleşmektedir. Sınavlı öğrencilerimiz Teknik Lise eğitimi, sınavsız öğrencilerimiz ise Meslek Lisesi eğitimi görmektedirler.

TEKNİK LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

MESLEK LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

RADYO VE TELEVİZYON ALANI

 

Radyo-Televizyon, proje çerçevesinde, sanal ve gerçek nesnelerin tasarımını yapma, tasarımları üç boyutlu olarak canlandırma ve canlandırmayı izlenebilir gösteri olarak hazırlama, kuruluşlar ve yapım şirketlerinde program yapım öncesi, çekim aşaması ve çekim sonrasında içerikle ilgili işleri ve idari işleri yürütme, temel düzeyde teknik cihazları kullanma, araç gereçleri kullanarak stüdyo, çekim platosu ve çekim yapılabilecek her yerde ekip çalışması içinde görüntüleri kamera ile kaydetme, radyo-televizyon ve prodüksiyon kuruluşları ile organizasyonlarda kurgu yapma, ses ve ışık cihazlarını kullanma, yönetmenin talimatlarına göre teknik işleri yürütme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Radyo-Televizyon Yayıncılığı alanı, kamu sektörü ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının iletişim faaliyetlerinde hizmet ürettiği bir alandır. Bu alanda radyo, televizyon, sinema ve prodüksiyon (yapım) şirketleri, reklam ajansları, haber ajansları vb. faaliyet göstermektedir.

 

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Radyo-Televizyon alanında çalışmak isteyenler, televizyon programı yapım ve basın- yayın sektöründe, kamuya ait veya özel radyo-televizyon kuruluşlarında, sinema sektörüne ait film stüdyolarında, prodüksiyon şirketlerinde, video kuruluşlarında, reklam ajanslarında görev yapabilirler.

 

RADYO TELEVİZYON ALAN TANITIMI VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2020 - Güncelleme: 19.03.2020 14:33 - Görüntülenme: 1559
  Beğen | 0  kişi beğendi