T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Tabanlı Mesleki Gelişim Projesi Kapsamında "Eğitimde Koçluk Becerileri" Seminerleri Başladı

 

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Tabanlı Mesleki Gelişim Projesi kapsamında koçluk eğitimleri başladı. Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlere yönelik "Eğitimde Koçluk  Becerileri" seminerinin ilki yapıldı. Eğitim Koçu/Kariyer Mentörü Nevcivan GÖKAKIN tarafından verilen seminer dizisi yaklaşık 5 ay devam edecek. Seminer kapsamında öğretmenlere; öğrenciyi tanıma, iletişimi yönetme, hedef belirleme ve oluşturma, zaman ve stres yönetimi, motivasyon konularında eğitim verilecek. Uygulamalı olarak gerçekleştirilecek  seminerlerde öğretmenler, öğrendikleri teknikleri koçu oldukları öğrencilere bire bir uygulama fırsatı yakalayacak. Eğitim Koçu/Kariyer Mentörü Nevcivan GÖKAKIN proje sonucunda eğitim alan öğretmenlerin, öğrencilerinin potansiyellerini ortaya çıkararak hedef oluşturmalarını sağlayacağını; bu durumun akademik ve sosyal hayatlarını desteklemede çok önemli geri dönüşleri ortaya çıkaracağını söyledi.

Nevcivan GÖKAKIN KİMDİR?

ODTÜ Kimya ve AÜ İşletme mezunu olan Nevcivan Gökakın Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yürütülen çevre projesinde Proje Koordinatörlüğü,  İlaç ve Araştırma Sektöründe Proje ve Ekip Yöneticiliği yaptı.

2003- 2004 yıllarında NLP (Neuro Linquistic Program) ile iletişim ve koçluk programlarıyla başlayan kişisel gelişim eğitimlerini 2013- 2014 yıllarında profesyonel koçluk eğitimleriyle pekiştirdi.

Sektörde dünyanın en önde gelen kuruluşlarından ICF (International Coaching Federation) onaylı profesyonel koçluk eğitimi, yine ICF onaylı yönetici koçluğu ve takım koçluğu   sertifikalarına  ve uluslararası akrediteli bir ICF üyesi olup, ayrıca eğitim koçluğu ve eğitimcinin eğitimi sertifikalarına sahiptir.  

Son beş yıldır,  bir sivil toplum organizasyonunda üniversiteli gençlere hem kariyer hem sosyal hayatlarına yönelik koçluk ve mentörlük yapan Gökakın,  ortaöğretimde, öğretmenlere eğitim koçluğu konusunda uygulamalı eğitim seminerleri veriyor.  

 

22-12-202222-12-202222-12-202222-12-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.12.2022 - Güncelleme: 22.12.2022 11:23 - Görüntülenme: 186
  Beğen | 0  kişi beğendi