Etiket Sonuçları: sıfır

Ara

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ''Sıfır Atık Projesi'' kapsamında okulumuzda aylardır çalışmalarımız hızla sürüyor.

Atık yönetiminin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi, öğrencilerimizin bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü  Temel Seviye "Sıfır Atık Belgesi "ne sahip olan kurum olduk.

Sıfır Atık Projesi kapsamında okulumuzda sıfır atık yönetim sistemi kuruldu. Ekipler oluşturularak eğitimler tamamlandı, atık kutuları temin edildi ve atıklar lisanslı firmalara teslim edilmeye başlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından  yapılan kontroller sonucunda "Sıfır Atık Belgesi"ni almaya hak kazandık.

Bu proje ile atıkların kaynağında doğru şekilde ayrılarak ekonomik değeri olan atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor ve üretilen atık miktarı azaltılarak çevre kirliliği önleniyor.

Geçen yıl uygulamasını başlattığımız kompost gübre bahçemizi baharın gelmesiyle düzenlenmesi için çalışmalarımızı yaptık. Çevre çitlerinin yapılması tamamlandı. Emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Sıfır Atık projesi kapsamında 2018-2019 Eğitim öğretim yılında uygulamasını yapmaya başladığımız kompost gübre bahçemizde yetiştirilmek üzere organik tohumlarımızı toprağa kavuşturduk. Fidelerimizi bekliyoruz Nisan sonu gibi fidelenmenin tamamlanacağını düşünüyoruz. Sonrasında hazırlıkları devam eden bahçemizde fideleme çalışmaları yapılacaktır. Şuan dönüşümü sağlanan kompost gübremizde toprağa kavuşucağı anı bekliyor.