T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
02126412271
Belgegeçer
02126412287
WEB
https://aydindoganlisesi.meb.k12.tr
Adres
Bahçelievler Mh. Mehtap Sk. No 36 BAHÇELİEVLER / İSTANBUL
Vizyon
Eğitim ve öğretim verdiği alanda Ülkemizin lider okulu olmak
Misyon
Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli bir karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına, milli ve manevi değerlere saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan meslek etiğine uygun davranan, sektörün ihtiyaç duyduğu donanıma sahip öz güveni gelişmiş bireyler yetiştirmek
Başarılar
Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Cumhuriyetin 75. yılında İletişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanları yetiştirmek amacıyla Aydın Doğan Vakfı tarafından, yaptırılarak 14 Eylül 1998 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na armağan edilmiştir. Okulumuz Beyaz Bayrak, Kültür Bayrağı,Yeşili Koruyan Ağaç Dostu Okul,Beslenme Dostu Okul sertifikalarına sahiptir. Çeşitli Yarışmalarda Ulusal, İl, İlçe düzeyinde birincilikler elde etmiştir.
Öğretmen :38
Öğrenci :392
Derslik :14
Atölye-İşlik :7
Spor Salonu :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3267
Öğretim Şekli :Normal (Tekli)
Saatler
08.10 - 16.30
Isınma
Kalorifer (doğalgaz)
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Metrobüs ve Otobüs:İncirli - Ömür Durağı, Tramvay:Mehmet Akif İstasyonu, Metro:Bakırköy-İncirli İstasyonu Bütün duraklar 10-15 dk yürüme mesafesindedirler
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Bahçelievler Hizmet Hastanesi ve Türk Böbrek Vakfı Yanı
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Bahçelievler ilçesinin en uç noktasında, E-5 otoyolunun kenarında; Bahçelievler, Bakırköy, Zeytinburnu ve Güngören ilçelerinin kesiştiği noktada yer almaktadır. (İncirli)
Kontenjan Bilgileri
Okulumuza her sene Sınavlı 30 öğrenci Gazetecilik Alanına, 30 öğrenci Radyo Televizyon Alanına alınmaktadır. Bu öğrenciler Anadolu Teknik Lisesi programında eğitim görmektedir. Sınavsız adrese dayalı yerleşen 34 öğrenci Grafik ve Fotoğraf Alanında kabul görmektedir. Bu öğrenciler Anadolu Meslek programında eğitim görmektedirler.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Genç Kız Voleybol, Genç Erkek Voleybol, Genç Kız Basketbol ve Genç Erkek Basketbol ve Futsal takımlarıyla sportif faaliyetlere katılım göstermektedir.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği Etkinliklerine her sene okulumuz tarafından başvuru yapılmakta ve Tübitak tarafından onay görmektedir.
Proje Çalışmaları
GENÇ ELLER TEMİZ SAHİLLER, BİR İŞ KURUYORUM, GÜNEŞİN DOĞUŞU,GELECEĞİN AMBALAJI OKULUMUZ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELERİMİZDİR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus+ Mesleki alanda işbirliği ortaklıkları Eğitim ve öğretim / Formasyon Ortaklıkları ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları kapsamında yürütülen 4 ayrı projemiz bulunmaktadır. Ayrıca okulumuz Erasmus+ Programı Erasmus Akreditasyon Belgesine sahip nadir meslek liselerinden biri olma özelliğine sahiptir.
Diğer Hususlar
aydindoganaiml@hotmail.com
Yazdır