T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı

Bakanlığımız ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) Türkiye Temsilciliği arasında "Mesleki Beceri Seferberliği İş Birliği Protokolü" imzalanmıştır. 

Protokol kapsamında "Mesleğim Hayatım Portalına" şirketlerin dahil edilmesini sağlayarak öğrencilerin İşletmede Mesleki Eğitim ve İstihdam olanaklarının desteklenmesi amacıyla geliştirilen "Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı" hayata geçirilmiştir. Portala kayıt ve giriş işlemleri https://mhbasvuru.meb.gov.tr/login.aspx bağlantısı kullanılarak yapılabilmektedir.  

İş ve Staj Programı ile öğrencilerin staj ve işletmelerde mesleki eğitimi, mezunların ise iş bulma imkanlarını genişletmek  ve işletmelerle eşleşmelerini kolaylaştırmak amaçlanmış olup; staj yapacak işletme arayan öğrenciler ve iş arayan mezunlar ile stajyer ve personel arayan işverenler dijital ortamda daha kolay ve hızlı şekilde buluşabileceklerdir. 

Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrenciler Portala kayıt olduktan sonra Stajyer/Mezun Modülüne giriş yaparak “Özgeçmiş Oluştur” sayfasından kolayca bilgilerini doldurarak özgeçmiş oluşturabilecek ve alanlarına uygun Staj ve İşletmelerde Mesleki Eğitim İlanlarına başvuru yapabileceklerdir.

23-05-2023KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ
23-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.05.2023 - Güncelleme: 23.05.2023 10:49 - Görüntülenme: 272
Kaynak: https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/
  Beğen | 0  kişi beğendi